Zijn zeldzame suikers de ideale suikervervanger?

Mensen inspireren maakt deel uit van onze missie. We proberen onze volgers, vanuit onze eigen interesses en waarden, te motiveren naar een actieve levensstijl via het delen van relevantie informatie en vernieuwende inzichten. Een van de bronnen die we nauwlettend in de gaten houden is Wetenschap Uitgedokterd

Wetenschap Uitgedokterd haalt jonge onderzoekers uit hun comfortzone en plaatst ze voor de camera met een duidelijke opdracht: deel je passie voor onderzoek met het brede publiek! Informeer het publiek in drie minuten over jouw onderzoek.

Recent verscheen volgend informatief filmpje over het doctoraat van Amar van Laar. Hij gaat vanuit zijn onderzoek aan de Universiteit Gent op zoek naar de meest geschikte zeldzame suiker als gezonder alternatief voor de veelgebruikte ’tafelsuiker’.

Wereldwijd lijden er immers meer dan 400 miljoen mensen aan diabetes. De Wereldgezondheidsorganisatie roept op om minder suiker te consumeren. Amar Van Laar gelooft dat de oplossing eerder kan liggen in het eten van andere suikers, nl. zeldzame suikers. Die worden ook in de natuur gevonden en benaderen de smaak van gewone suiker, terwijl ze gezonder zijn.

Zijn zeldzame suikers de ideale suikervervanger?

Amar van Laar ?? (Universiteit Gent) wil ervoor zorgen dat wij straks allemaal -zonder schuldgevoel- van onze lekkere Belgische chocolade ?? ? kunnen blijven smullen. Hij zoekt daarvoor naar zogenaamde zeldzame suikers: natuurlijke suikers die gezonder zijn dat de veelgebruikte 'tafelsuiker'. –EN– Rare sugars as the ideal sugar subsititutes?Amar van Laar ?? (Universiteit Gent) wants to make sure that we can all continue to enjoy our delicious Belgian chocolate ?? ? in the future without feeling guilty. He is looking for so-called rare sugars: natural sugars that are healthier than the commonly used 'table sugar'.

Slået op af Wetenschap Uitgedokterd / Science Figured out i Onsdag den 27. februar 2019

SANO Personal Training volgt deze interessante ontwikkeling verder voor je op. Hou onze blog in de gaten!

Bron: www.wetenschapuitgedokterd.be/zijn-zeldzame-suikers-de-ideale-suikervervanger