Geen tijd voor ontbijt?


De wekker gaat af. Je denkt rustig wakker te worden , maar je omgeving vraagt onmiddelijke actie. De kinderen horen de wekker ook en racen om ter snelst naar je bed.

Je ‘springt’ uit bed, helpt de kinderen met aankleden en tovert nadien een gezonde lunch in hun brooddozen. Gelukt! Alles binnen de voorziene tijd afgewerkt J Of toch niet, geen tijd meer om zelf te ontbijten. Nog vroeger opstaan dan maar?

Gebruik maken van een mueslibeker kan een oplossing zijn voor jou. Het principe is simpel: je vult snel de beker met veel lekkers en neemt je ontbijt gewoon mee naar het werk om het daar op te eten of onderweg op de trein?. Weet je wat handig is? De mueslibeker heeft 2 compartimenten. Een compartiment voor je melk of yoghurt en een ander voor muesli, granola of havermout incl. vers fruit. Het opdelen van zachte en krokante voedingsmiddelen zorgt ervoor dat alles vers en smakelijk blijft tot het moment dat je de tijd vindt om te genieten van je ontbijt.

Gouden Tip J ‘prepareer’je mueslibeker de avond voordien, dan hoef je hem de volgende ochtend enkel nog uit de koelkast te nemen.

Meer interesse in gezondheidsweetjes en voedingstips, klik hier (link https://www.sanopt.be/aanbod/aanbod-particulier/voedingsadvies/) én blijf onze SANO Blog volgen.