Maak je verjaardagsfeestjes sportief

Beweegt mijn kind voldoende?

Als het ons wordt toegestaan nemen we jullie even mee terug in de tijd… meer bepaald de ‘kindertijd’. Op school werden lesvrije momenten ingevuld met de intussen klassieke spelletjes zoals hinkelen, tikkertje of touwspringen. Thuis gekomen toverden we de tuin dan weer om tot onze eigenste jungle of fantasiespeeltuin. Kortom, aan bewegen was er toen zeker en vast geen gebrek. Laat dat nu net een klein beetje veranderd zijn met de wereld waarin onze kinderen zich vandaag begeven…

Digitalisering is op vele vlakken top en we moeten erin mee. No doubt. Maar stel kinderen van de lagere school of secundair nu eens de vraag wat ze na school doen… Velen geven je een antwoord in de trend van de computerspelletjes of scrollen urenlang Facebook en Instagram af hangend in de zetel.

Meer dan 90 procent van Vlaamse kinderen beweegt te weinig, zo blijkt uit onderzoek.

Een kind van die leeftijd moet DAGELIJKS minimum 60 minuten lang matig tot intensief bewegen (sprake van een verhoogde ademhaling en verhoogde hartslag). Er is ook bewezen dat kinderen die deze norm vandaag niet halen, het moeilijker zullen hebben om deze op latere leeftijd wel te halen.

Vele ouders denken nu waarschijnlijk: “Ja maar diene van ons gaat drie keer per week naar de voetbal hoor!”. En dat is inderdaad een ander aspect dat wereldwijd verwacht wordt. Kinderen moeten naast die zestig minuten per dag ook minstens driemaal per week spier- en botversterkende activiteiten beoefenen. Drie keer per week lijkt heel veel, maar stuur ze naar een erkende sportclub en dan komen ze hier ongetwijfeld wel aan. Indien lesgevers en trainers voldoende gekwalificeerd zijn, kunnen kinderen zich hier op vlak van kracht, lenigheid, uithouding, snelheid, conditie en evenwicht volledig ontwikkelen.

Menig sportieveling onder jullie denkt spontaan bij het lezen van die laatste zin: “Hé, maar is dat niet exact wat mijn SANO-coach ook met mij doet?”. Inderdaad, een geknipte zaak dus voor ons om eens van dichter te gaan bekijken. En daarom willen ook wij graag inzetten op het wereldwijde fenomeen van het bewegingsprobleem bij kinderen. Maar hoe kunnen wij nu de activiteit van een groep kinderen verhogen buiten de school en buiten hun naschoolse activiteiten…? Waar komen kinderen samen in een leuke sfeer…?

BINGO! De verjaardagsfeestjes!

Elke ouder kent het wel. Zoon- of dochterlief is bijna jarig en de uitnodigingskaartjes worden gekozen. De druk bij het kind verhoogt om wie hij of zij zal uitnodigen, maar ook de druk bij mama en papa verhoogt omtrent de locatie waar ze het feestje laten doorgaan. Thuis? Klinkt een goede oplossing, maar hoe hou je in godsnaam zo een groep kinderen bezig zonder dat ze je hele huis vernielen?!

Wij bieden sinds enkele jaren de ‘SANO Sportieve Verjaardagsfeestjes’ aan waarbij een enthousiaste coach de kids voorziet van sport en plezier. Een ideale combinatie van ravotten, groepsdynamiek en duurzaam leren bewegen. Om een extra ervaring te bieden aan het feestje, voorzien we een laser shooting. Dan krijg je misschien wel de vraag: “Mama, papa, wat is dat een ‘laser shooting’? Antwoord hen maar gewoon met: “Fortnite, maar dan in het echt” en ze zijn meteen mee! Een leuke real-life beleving voor de kinderen die anders toch het hele feestje van plan waren de laser shooting vanuit de zetel te volbrengen.

Meer informatie om jouw kind op een leuke manier aan het bewegen te krijgen, vind je hier.

Sportieve verjaardagsfeestjes