Senne Aelbrecht

Senne Aelbrecht

Een terugblik in Sennes schoolrapport “Senne moet leren stilzitten” “Senne kan niet op zijn plaats blijven zitten” “Senne is te bewegelijk” … En nee, een stout kind was hij zeker niet, maar een beweeglijk kind, dat zeker.

Na schooltijd vond hij zijn uitlaatklep in de sport, de jeugdbeweging en door te ravotten met zijn broer en vrienden uit de buurt.

Sinds zijn  14 jaar is het hem duidelijk dat hij van zijn hobby een beroep wilde maken. Op de leeftijd van 18 jaar werden de eerste stappen gesmeed op de VUB, faculteit LK. Zonder enige twijfel koos Senne voor de studierichting Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen met afstudeervariant Fitheid en Gezondheid. Na het succesvol beëindigen van de studierichting, met de ‘Walter Dufour prijs’ als kers op de taart, titel voor meest eerbare student, was de dorst naar kennis niet gelest.

Samen met de opstart van SANO in 2011 was Senne ervan overtuigd dat een bachelor ‘Voedingsleer en Dieetkunde’ zijn bagage als coach kracht kon bijzetten. Zo gezegd, zo gedaan. Drie jaar later had hij ook het diploma diëtist op zak!

In 2012 kreeg hij een job aangeboden als wetenschappelijk medewerker op de VUB waar hij coördinator werd over een studie naar sarcopenie, en het effect van krachttraining op het afweersysteem. In 2017 zei Senne de VUB voorgoed vaarwel om zich fulltime te smijten op SANO Personal Training.

  • Master i/d L.O. en Bewegingswetenschappen
  • Bachelor i/d Voedings- en Dieetkunde
  • Gecertificeerd Trainer A Fitness (VTS)